Työkohde – Jääkärinkatu 10

Jääkärinkatu 10:ssä ongelmat alkoivat, kun kellari täyttyi jätevedestä. Talon kellarin vahinkoalueella sijaitsee kaksi liiketilaa, sekä talöyhtiön teknistä tilaa.

Todettiin, että kerrostalon pohjaviemäri oli rikkoontunut. Lattiat avattiin, ja täytteitä poistettiin ja saatiin rikkoutunut pohjaviemäri esiin. Pohjaviemäri oli noin puolentoista metrin syvyydessä ja jäteveden saastuttamaa maata piti poistaa noin kahden metrin syvyyteen saakka. Pohjaviemärin selkä oli täysin hajonnut niin, että käytännössä katsoen talossa oli avoviemäri.

Taloon asennettiin uusi pohjaviemäri ja samalla poistettiin lattiarakenteista kaikki vesijohtoputket. Uudet vesijohtoputken rakennettiin yläjakoisesti katon kautta. Lämpölinjoihin ei koskettu, muuten kuin niistä poistettiin vanhat asbestiputket ja korvattiin uusilla. Kellarin osalta kaikki vesijohdot ja viemärit rakennettiin siten, että muutaman vuoden kuluttua tulevassa talon linjasaneerauksessa ei tarvitse kellarin osalta enää rakenteita avata.

Nyt myöhemmin keväällä kaivetaan katu auki, jotta saadaan myös tonttiviemäri ja vesijohto uusittua. Putkitöiden jälkeen rakenteet rakennettiin ennalleen ja kunnostettiin kellarissa olleet liiketilat täysin.

Liiketilojen kaikki pinnat uusittiin vessat remontoitiin ja kalustettiin. Liiketiloihin rakennettiin myös minikeittiöt palvelemaan tilan käyttäjiä.